Verslagen

Sinterklaas intocht te Haarlem

Struûn Texel, en Rol-e was er bij.

Ode aan "Rol-e" volgens Texel Plaza.nl de meest verrassende act van Struûn Texel editie 2017. Als volgt vermeld: Struûn Texel: veelzijdig festival Zaterdag 18 November 2017. Maar liefst 120 optredens verspreid over 11 podia. Vrijdag begon de vierde editie van het jaarlijkse festival vol muziek, cabaret, kunst en cultuur: Struûn Texel. Het festival werd afgetrapt met een optreden van Jug Bros in het Glazen Paleis in De Wezentuin. De organisatie was tevreden over het verloop van die eerste dag, getuige deze bondige conclusie op de eigen facebookpagina: “Dat was dag één van Struûn Texel 2017! Het was ontzettend gezellig en we kijken uit naar morgen!” Zaterdagmiddag versmolt het festival met de intocht van Sinterklaas (zie het artikel elders op deze website). De Saendistrict Pipes & Drums uit Assendelft brachten Den Burg is Schotse sferen. Meest opvallende deelnemer aan Struûn was echter een zelfsturende rolstoel. Deze ‘Rol-e’ reed door de straten en parkeerde zichzelf op de meest onverwachte plekken. Voorbijgangers keken verbaasd op en speurden de omgeving af, om te zien of de inzittende wellicht ergens op de straatstenen was achtergebleven. Andere passanten werd de stuipen op het lijf gejaagd door de harde claxon - misthoorn is wellicht een betere benaming - die de rolstoel ogenschijnlijk met veel genoegen hanteerde. Struûn Texel duurde nog tot en met zondag.
"Rol-e" tijdens het Folk & Seasongsfestival te Appingedam 2017

Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere, een thuis wedstrijd voor mij, na de première van een aantal weken geleden een fantastische serie voorstellingen mogen spelen op straat. Super evenement met veel bezoekers ca. 45.000. Good memories.

 

28-02-2016 De Try outs zijn inmiddels achter de rug en op een kleine aanpassing na kunnen we het nieuwe straattheater seizoen 2016 ingaan.

18-02-2016 Het komend weekeinde zal geheel in het teken staan van het afronden van een intensieve repetitie periode. Alle onvolkomendheden zijn uit het scenario gehaald en of aangepast, en alles functioneerd nu zoals het hoort te zijn. Alle special effects werken zoals bedacht, ontwikkeld en of gebouwd. Laat het seizoen maar beginnen. "Geer is er helemaal klaar voor"

24-01 Vandaag weer een repetitiedag gehad en ik mag wel zeggen deze is zeer goed verlopen. Wel zijn er een klein aantal items die een aanpassing behoeven om de uitvoering wat makkelijker te maken. Dat is het voordeel van repetities, er komen dan naast het oefenen van het script ook kleine zaken naar voren die of net iets beter gemaakt kunnen worden of een kleine aanpassing behoeven. Binnenkort weer meer, nu eerst aan de slag met een aantal kleine verbeteringen.

12-03 Na de laatste 3-4 maanden 24/7 gewerkt te hebben aan de nieuwe act om deze tijdig gereed te hebben om morgen mee te doen met de aftrap van het straattheaterzeizoen tijdens het st-ART festival te Tegelen, sta ik momenteel in de startblokken en mag het feest wat mij betreft beginnen. Twee weken geleden de eerste Try outs mogen doen met mijn nieuwe creatie en na een tweetal kleine aanpassingen helemaal gereed om te beginnen. Hoop op vele duizenden bezoekers die absoluut een giga fantastische dag mee gaan maken. 

 

Er is geen video geplaaatst

Heidi 24.06.2015 23:59

Kan je me nog even een hoge resolutiefoto van Rol-e sturen voor het programmaboekje? Hartelijke groet Heidi (Emmen)

Nieuwe reacties

17.08 | 17:52

Jasper,
vond het erg leuk en dank voor het mooie compliment.

17.08 | 14:29

In steenwijk vind iedereen het leuk!! 10+

19.06 | 14:59

Dank voor het compliment.
Ben graag tijdens een volgende editie Buitenkunstig Gorssel graag weer bij jullie aanwezig.

19.06 | 11:48

Jos, de boekanier, geweldig tijdens ons festival Buitenkunstig. Ik ben me meteen aan het oriënteren voor volgend jaar. Dat lukt goed hoor met deze mooie website